Goście pierwszego dnia Tygodnia Wege dowiedzą się więcej o kuchni roślinnej - między innymi od zaproszonych ekspertów. W tyskiej Andromedzie odbędą się dwa wykłady - profesor Piotr Skubała rozpocznie o godzinie 18 prelekcję o tym, jak umiar i dieta roślinna pomagają planecie. Wątek edukacyjny uzupełnią plansze i inne materiały.
Na placu Baczyńskiego pojawi się degustacja potraw wegańskich serwowanych z foodtrucka, który wspierają firmy oferujące wegańskie zamienniki mięsa i nabiału.. Akcji partneruje kolejny rok także sieć sklepów Biedronka, która na tydzień 20-26 maja przygotowała promocję na produkty marki Go Vege.
Może Cię zainteresować:
Jego kosmos. Rzeźbiarz Wenklar w galerii OBOK
Może Cię zainteresować:
Tychy: doborowe trunki i smakołyki świata w weekend pod Żyrafą
Może Cię zainteresować: