Dania i napoje europejskie, azjatyckie i amerykańskie wytwarzanych metodami rzemieślniczymi według tradycyjnych receptur. Coś dla siebie powinni tu znaleźć zarówno miłośnicy znajomych potraw z mąki i ziemniaków, łasuchy gustujące w tureckich słodyczach jak i amatorzy najbardziej egzotycznych smaków.
Osobną część będzie poświęcona różnym wariacjom pierogów i podobnych potraw z całego świata - oprócz naszych rodzimych pojawią się między innymi ich hiszpańscy i włoscy kuzyni oraz japońskich gyoza, gruzińskie cchinkali, chińskie bao-bap, tybetańskie momo, koreańskie mandu czy hinduskie samosy.
„Tychy staną się kulinarną stolicą świata”
Podobnie jak w poprzednich edycjach imprezy Smacznego Targu, można spodziewać się obfitej selekcji potraw z bliższego i dalszego Wschodu - potrawek rodem z Libanu czy targowisk Tajlandii domowej kuchni Persji, Indii, Malezji i Wietnamu oraz lubianych przez Polaków sushi i gruzińskich wypieków.
Zapachnie trawą cytrynową, imbirem i ostrym chilli. Będzie marynowana rzepa i czarny sezam, domowe curry z chrupiącymi warzywami i świeżą kolendrą - poruszają wyobraźnię organizatorzy.
Pierwszego dnia stoiska będą czynne od 15 do 21, drugiego od 12 do 21, a ostatniego - od 12 do 18.
Może Cię zainteresować:
Klimat lat 70. i 80. nad Paprocanami - plenerowy dancing w stylu disco
Może Cię zainteresować:
Co dalej z remontem starego targowiska w Tychach? Sprawa stanęła w martwym punkcie
Może Cię zainteresować: